Când vom putea renunța la masca de protecție Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

 

În cadrul conferinței care a avut loc marți, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a precizat că purtatul măștii de protecție va rămâne ultima restricție.

Colonelul Valeriu Gheorghită apreciază că se va renunța la masca de protecție când vor fi vaccinați peste 10 milioane de români, când vor fi cazuri sporadice, dar și când nu vor exista variante virale neacoperite de vaccin.

”Eu cred că la masca de protecție se va renunța ultima oară. Masca de protecție ne protejază nu doar față de infecția cu SARS-COV-2, ci pentru toate celelalte infecții care se transmit pe cale respiratorie. Cred că este o măsură de protecție personală pe care trebuie să o avem în vedere de acum înainte, în fiecare sezon rece. Când vorbim de viroze, când vorbim de sezon de gripă trebuie să folosim acest mijloc de protecție personală și de protecție a celor din jurul nostru.

De la peste 35% persoane vaccinate cu două doze am putea să ne gândim la beneficii, dar trebuie să ne uităm la mai mulți indicatori. Iar când o sa avem peste 5 milioane de persoane vaccinate, îi voi propune premierului Cîțu ce se întâmplă acum în SUA: în grupurile mici, vaccinate, să nu se mai poarte masca”, a precizat Valeriu Gheorghiță.