Copila de 12 ani cantareste 10 kg. De ce familia ei nu o hraneste corespunzator

Un caz socant din Yemen a iesit din nou la iveala si a facut inconjurul lumii. Crezi ca tu esti sarac? Mai gandeste-te o data dupa ce te uiti la Fatima.

Copila de 12 ani cantareste 10 kg. Fatima Qoba este unul din milioanele de oameni din Yemen care au nevoie de ajutor umanitar de urgenta. Micuta de 12 ani arata ca un cadavru ambulant. Ororile din tara – razboiul si foametea – curma vietile a sute de oameni, pe zi. Micuta aceasta a ajuns la spital, dar in zadar.

Copila este tratată într-o clinică din Hajjah. Familia ei, 11 copii și tatăl lor, a fugit din casa de la granița cu Arabia Saudită iar acum locuiește sub un copac. Sunt disperati si au nevoie de ajutorul semenilor. ”Nu avem cu ce să o hrănim” a povestit una dintre surorile ei.

”Criza umanitară din Yemen rămâne cea mai gravă din lume. Aproape patru ani de conflict şi de declin economic grav împing ţara pe marginea foametei şi exacerbează necesităţile în toate sectoarele.

Estimăm că 80% din populaţie, adică 24 milioane de persoane, au nevoie de o formă de ajutor umanitar sau de protecţie, dintre care 14,3 milioane de manieră urgentă”, a spus Biroul ONU de coordonare a afacerilor umanitare.

Biroul ONU mai arată că ”numărul de persoane care au nevoie acută (de asistenţă sau de protecţie) a crescut cu 27% faţă de anul trecut”, şi că ”două treimi din totalitatea regiunilor se află deja în situaţie de pre-foamete”.