Drama prin care trece o fetiță româncă de numai 14 ani în Spania: ,,părinții au vândut-o pe o furgonetă și…” Decizia umilitoare a autorităților a scârbit o lume întreagă. Ce s-a ales de micuță și cât a valorat pentru părinți viața ei

Un caz incredibil s-a petrecut într-o comunitate de români din Spania.

O fetiță de origine română a fost vândută de către proprii săi părinți unui conațional în vârstă de 26 de ani. Ce au cerut în schimbul propriului copil? O furgonetă și 5.000 de euro. Dar se pare că tranzacția a fost una cu probleme, părinții nu au primit toți banii de la cumpărător, așa că s-au supărat și au reclamat dispariția minorei de numai 14 ani, la poliție.

Totul a ieșit la iveală pe data de 19 aprilie, atunci când cuplul de români a mers la poliție declarând că fiica lor în vârstă de 14 ani a dispărut de acasă. Cercetările făcute de polițiști au arătat că posibilitatea ca minora să fi fost vândută este din ce în ce mai credibilă.

Un comunicat al poliției din data de 20 iunie, citat de cotidianul ABC, arată următoarele: ,,Un martor ne-a spus că fetița ar fi putut fi vândută unui conațional care locuia în localitatea Lucena del Puerto, provincia Huelva. Din păcate, când am ajuns acolo fetița nu se afla la domiciliul indicat. A fost dată în urmărire internațională și a fost găsită într-un oraș din Slovenia”.

,,Cumpărătorul” le-a povestit anchetatorilor că s-a înțeles cu familia fetiței pentru prețul de 5.000 de euro și o furgonetă albă, dar atunci când nu le-a dat toți banii promiși, au reclamat dispariția fetei. Toți cei trei adulți implicați în această tranzacție monstruoasă au fost arestați.

Dar și mai surprinzătoarea este decizia autorităților în acest caz, acestea o obligă pe fată să se întoarcă în sânul familiei care a vândut-o, fiind încă sub tutela lor, cu toate că examenul medico-legal arată că tânăra a fost obligată să întrețină relații intime.

Sursa: abc.es