Klaus Iohannis a făcut anunțul despre salarii

 

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat în urmă cu puțin timp, în cadrul unei conferințe de presă, care este planul autorităților de redresare a economiei țării. Una dintre cele mai importante măsuri este cea de înghețare a salariilor bugetarilor.

Klaus Iohannis, despre înghețarea salariilor bugetarilor
În 2021 nu mai poate fi vorba despre o majorare a salariilor angajaților din sistemul de stat, ci președintele Klaus Iohannis a afirmat, marți seară, că lefurile bugetarilor vor fi înghețate. Această măsură face parte din planul de ieșire din criza economică stabilit de Guvernul Câțu.

„Măsura înghețării salariilor mi se pare una justă. Suntem în plină pandemie, suntem în criză economică, suntem în faza în care încercăm, prin vaccinare și restricții, să terminăm epidemia la noi. Economia a suferit, s-a contractat, sunt mai puțini bani la buget, nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021, până când ieșim din criză. Nu vorbim de austeritate, nu se taie pensiile și salariile, însă nu putem vorbi de majorări în zona bugetarilor cât e criză. Pot să înțeleg că sunt mulți nemulțumiți, însă lucrurile trebuie văzute așa cum sunt, salariile și pensiile vor putea crește iar când vom ieși din criză”, a declarat Klaus Iohannis.