Trei copii sărmani, din Brăila, crescuţi doar de bunică, au primit o casă nouă înainte de Paște cu ajutorul preotului din localitate:

Trei copii sărmani, din satul Berteştii de Jos (Brăila), au primit o casă nouă înainte de Paşte. Copiii sunt crescuţi doar de bunică, iar până acum au locuit într-o casă care stătea să cadă pe ei.

Povestea micuţilor l-a impresionat pe preotul din localitate, Aurel Coman, iar acesta a luat iniţiativa de a construi o casă nouă în care micuţii să se mute împreună cu bunica lor.

Ieri, pe 22 aprilie, în prima zi din Săptămâna Mare, copiii s-au mutat în noua casă.

Preotul a reuşit să mobilizeze în timp foarte scurt oameni inimoşi care au venit în sprijinul acestei familii nevoiaşe prin construcţia de la zero a unei case modulare cu toate cele necesare unui trai normal.

Astfel, în casă au fost montate o maşină de spălat, boiler pentru încălzirea apei şi toate cele necesare pentru un trai normal al copiilor.

„În această acţiune caritabilă alături de preotul Aurel Coman au fost membrii Consiliului parohial, Asociaţia „Ajutaţi semenii” din Brăila, Primăria Berteştii de Jos şi foarte mulţi voluntari brăileni, care, în mai puţin de patru luni, au construit această casă, dotată cu două dormitoare, bucătărie, baie şi un hol, au racordat-o la utilităţi şi au mobilat-o. Costurile pentru construcţia casei au fost de aproximativ 10.000 de euro”, se arată într-o postare pe Facebook a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.