Un medic de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu a refuzat să trateze un pacient. A invocat „lipsa salarizării corespunzătoare “ Ce s-a întâmplat cu pacientul:

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a refuzat să trateze o pacientă pe motiv de „salarizare necorespunzătoare“, consemnând acest lucru chiar pe fişa femeii.

O bătrână a ajuns săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu cu o viroză respiratorie puternică. Pacienta are şi afecţiuni pulmonare şi cardiace. I s-a făcut testul pentru gripă şi rezultatul a fost negativ. „A fost transferată la Terapie Intensivă. Are bronhopneumonie acută. Este ventilată mecanic şi, în acest moment, nu poate fi transferată la spitalul din Craiova”, a precizat medicul Costinel Popescu, de la Secţia de Boli Infecţioase.

Medicii de la Terapie Intensivă au solicitat intervenţia unui medic pneumolog pentru efectuarea unei aspirări bronşice, pentru că avea probleme mari de respiraţie. Medicul Elena Vlad a venit şi consultat-o pe pacientă, după care a scris în fişa acesteia că nu se poate realiza aspirarea bronşică din cauza „lipsei personalului mediu şi lipsă salarizare corespunzătoare“: „nu se poate realiza aspirat bronşic în boală infecţioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât şi lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”.

Medicul Elena Vlad încasează lunar 11.000 de lei, fără ore de gardă.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a declanşat o anchetă. „Am convocat Comisia de Etică.Le-am spus să verifice acest caz, să verifice fişa de internare, să vadă dacă într-adevăr este scris aşa în această foaie. Dacă este aşa, este regretabil şi eu voi fi ferm. Voi aplica cea mai dură sancţiune. Vom vedea când vor fi gata concluziile. Comisia are termen două zile să vină cu concluziile şi cu propunerile care se impun. Am sesizat şi Colegiul Medicilor”, a explicat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, pentru pandurul.ro.